HTA:lla on kasvava joukko kilpaluistelijoita, tällä hetkellä noin 60 innokasta luistelijaa! Tässä postauksessa kuvaamme mistä HTA:n kilparyhmissä harjoittelu koostuu.
Mistä HTA:n harjoittelu koostuu?
Kilparyhmät harjoittelevat ryhmästä riippuen 4-10 kertaa viikossa. Taitojen kehittyminen tarvitsee aikaa ja toisaalta paljon jäälläoloaikaa. Meillä lähdetäänkin aina siitä, että jääaika täytyy käyttää tehokkaasti ja siksi oheisharjoittelu on tärkeä osa kehittymistä.
HTA:n kilparyhmien harjoittelu koostuukin monesta erilaisesta harjoittelusta:
- jääharjoittelu
- lajityypillinen oheisharjoittelu
- tanssiharjoittelu
- fysiikkaharjoittelu
- rotaatioharjoittelu
- lämmittely ennen jäätä
- palauttava harjoittelu jään jälkeen
Lue lisää valmennusfilosofiastamme ja kilparyhmistämme.
Mitä näihin siis sisältyy?
Jäällä tehdään joko ryhmäkohtaisia tavoitteita kohti olevia tai jokaiselle yksilöllisiä tavoitteita kohti olevia harjoituksia, huomioiden taitotason.
Lajityypillisessä oheisharjoittelussa harjoitellaan jäällä suoraan tukevia harjoitteita kuten hyppyvoiman kasvattamista, kierrosnopeuden kehittämistä tai kehon monipuolista käyttöä.
Tanssissa harjoitellaan eläytymistä, erilaisia liikekieliä ja kehon hallintaa. HTA:lla on monipuolisia tanssin ammattilaisia valmentamassa niin balettia kuin muitakin tanssityylejä.
Fysiikkaharjoittelussa kehitetään kehon fysiikkaa monipuolisesti, jotta se kestää taitoluistelussa kovien voimien kohdistumisen niin polviin, lonkkaan kuin selkäänkin. Fysiikkaharjoittelusta on tulossa oma juttunsa!
Rotaatioharjoittelu on myös osa useimpien kilparyhmien viikkoharjoittelua. Rotaatioharjoittelussa hyödynnetään seuran omaa rotaatiokonetta, joka antaa mahdollisuuden luistelijoille kehittää heidän rotaatiotaitoa, jota tarvitaan jäällä hypyissä ja pirueteissa. Luistelijat kehittävät rotaatioharjoittelussa rotaation sietokykyä, tasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Luistelijalle on tärkeää osata aistia kehonsa asennot ja sen hienovaraisimmatkin muutokset suhteessa painovoimaan.
Lämmittely ennen jäätä on oleellista, etenkin jos ennen ei ole muita harjoituksia. Ilman lämmittelyä ei kehosta ja jääharjoituksista saa kaikkea irti. Ne myös ohjaajat kohti kehon oikeaa asentoa, liikettä ja ehkäisevät vahingoittumista.
Palauttava harjoittelu jään jälkeen on tärkeää, jotta kehon toiminnot siirtyvät kohti lepoa. Lepo on erittäin tärkeä osa onnistumista!
Lisäksi seura kannustaa perheitä yhteistyöhön fysioterapeutin kanssa.
Taitoluistelussa yleensä pidetään siitä, että laji on monipuolinen – joten siinä onnistuminen tarkoittaa myös monipuolista harjoittelua.
Haluaisitko sinä meidän kilparyhmiin harjoittelemaan? Ota yhteyttä Daisyyn (daisy.nevalainen@taitoluisteluakatemia.fi) ja sopikaa kokeilujää!
***
HTA on yksinluistelun huippuseura, jossa jokainen voi tavoitella kohti omaa tavoitettaan – oli se päästä kilpailemaan SM-kilpailuihin tai oppimaan seuraavan hypyn yksöisenä, kaksoisena tai kolmoisena. Panostamme siihen, että meiltä löytyy kaikille sopiva ryhmä ja kehitämme tarjoomaa aktiivisesti yhteistyössä luistelijoiden kanssa. Tähän kaikkeen olemme seurana sitoutuneet visiossamme.