K5-ryhmä, kuva: Marion Käyhty / marionkayhty.com
K5-ryhmä, kuva: Marion Käyhty / marionkayhty.com

K5-ryhmän luistelijoilla on urheilullinen asenne, ja he kannustavat toisiaan ryhmän harjoituksissa sekä kilpailuhetkinä. He omaavat urheilulliset, terveet elämäntavat ja kantavat itse vastuuta omasta harjoittelustaan.

Ryhmän luistelijat kilpailevat SM-junioreissa, senioreissa ja junioreissa. Suomessa kilpailemisen lisäksi he kilpailevat ulkomailla ISU:n kilpailuissa ja Interclub-kilpailuissa.

Ryhmän luistelijat harjoittelevat kaksoisakselia ja kolmoishyppyjä omien tavoitteiden mukaisesti. He tavoittelevat 4-tason askelsarjoja sekä vaikeimpia 4-tason piruetteja kilpailuissa. Lisäksi he pyrkivät syventämään taitojaan eri komponenttialueilla. Tässä ryhmässä luistelijat tähtäävät taitoluisteluliiton elementtitesteistä 5-6 tasoille.

Viikottaiseen harjoitteluun kuuluvat jääharjoittelu sekä monipuolinen oheisharjoittelu. K5 ryhmässä jääharjoitteluun sisältyy mahdollisuus harjoitella myös aamuisin 2x viikossa. Oheisharjoittelu sisältää lajitekniikan ja -taitojen harjoittelua, urheilijan fyysisiä ominaisuuksia kehittävää fysiikkaharjoittelua, tanssia ja kehonhuoltoa.

Kerran vuodessa käydään kehityskeskustelu, jossa valmentajat ja urheilija yhdessä asettavat tavoitteet seuraavalle kilpailukaudelle.

Ryhmäinfo

 • 8 luistelijaa
 • 14-19 vuotiaita
 • Treenimäärä 16 h / vko
 • Vastuuvalmentaja
 • Ryhmävastaava: Niina Dahlström-Weber

Ryhmän pelisäännöt

 1. Annetaan kaverille tilaa harjoitella eikä jäädä jäälle makaamaan, jos kaadutaan.
 2. Väistetään ohjelman tekijää.
 3. Vaikka turhauduttaisiin, käyttäydytään hyvin.
 4. Arvostetaan ryhmäläisten ja valmentajan mielipiteitä.
 5. Pyritään olemaan ajoissa harkoissa.
 6. Jätetään tarpeeksi väliä edellä menijälle.