K4-ryhmä, kuva: Marion Käyhty / marionkayhty.com
K4-ryhmä, kuva: Marion Käyhty / marionkayhty.com

K4-ryhmän luistelijat luistelevat Debytanteissa, SM-Noviiseissa ja sitä ylemmissä kilpailusarjoissa. Ryhmän luistelijat ovat erittäin motivoituneita kehittämään omaa taitotasoaan pitkäjänteisesti ja ryhmässä harjoitellaankin intensiivisesti omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ryhmän luistelijat harjoittelevat kaksoisakselia ja kolmoishyppyjä. Luistelijat tavoittelevat 2- ja 3-tason askelsarjoja sekä vaikeimpia 4-tason piruetteja kilpailuissa. Lisäksi he pyrkivät syventämään taitojaan eri komponenttialueilla.

Luistelijoiden tavoitteena on onnistua laadukkaasti kilpailuohjelmissaan Suomessa ja ulkomailla kilpailukauden aikana. Tässä ryhmässä tavoitteena on myös oppia taitoluisteluliiton perustestit 4-5 ja elementtitestit 4-5.

Viikottaiseen harjoitteluun kuuluvat jääharjoittelu sekä monipuolinen oheisharjoittelu. K4 -ryhmässä jääharjoitteluun sisältyy mahdollisuus harjoitella myös aamuisin 2x viikossa. Oheisharjoittelu sisältää lajitekniikan ja -taitojen harjoittelua, urheilijan fyysisiä ominaisuuksia kehittävää fysiikkaharjoittelua, tanssia ja kehonhuoltoa.

Kerran vuodessa käydään kehityskeskustelu, jossa valmentajat ja urheilija yhdessä asettavat tavoitteet seuraavalle kilpailukaudelle.

Ryhmäinfo

 • 10 luistelijaa
 • 13-15 vuotiaita
 • Treenimäärä 15h/vko
 • Vastuuvalmentaja
 • Ryhmävastaava: Kirsi Moilanen

Ryhmän pelisäännöt

 1. Otetaan kaikki mukaan.
 2. Kannustetaan toisiamme.
 3. Kunnioitetaan valmentajia, kavereita ja muita hallin käytävillä.
 4. Kunnioitetaan harjoittelutiloja ja huolehditaan turvallisuudesta.
 5. Kuunnellaan valmentajien antamia ohjeita.
 6. Annetaan kaikille keskittymisrauha.
 7. Harjoitellaan ahkerasti.
 8. Hakeudutaan harjoittelemaan sinne missä on tilaa.
 9. Tehdään markkeeraukset ja paikallaan tehtävät harjoitteet lähellä laitaa.
 10. Väistetään ohjelman tekijää kaikissa tilanteissa.
 11. Pidetään huolta omista tavaroista.