K2-ryhmä. Kuva: Heikki Mitikka
K2-ryhmä. Kuva: Heikki Mitikka

K2 ryhmässä luistelee minejä ja B-silmuja.

Ryhmän luistelijoiden tavoitteena on ymmärtää ja oppia hallitsemaan kaksoishyppyjen eri vaiheet ja saada helpoimpiin kaksoishyppyihin puhtautta ja ilmavuutta. Pirueteissa tavoitteena on onnistua tekemään kaikki peruspiruetit jalanvaihdolla sekä helpoimpia piruettivariaatioita vaivattomasti suurella rotaationopeudella.

Luistelijat harjoittelevat lisäksi kaksoishyppyjen yhdistelmiä ja vaikeampia piruettivariaatioita, sekä hiovat perusaskeltekniikkaansa ja opettelevat uusia vaikeampia askeleita ja käännöksiä. Tässä ryhmässä tavoitteena on oppia taitoluisteluliiton perustesti 2 ja elementtitesti 2.

Viikottaiseen harjoitteluun kuuluvat jääharjoittelu sekä monipuolinen oheisharjoittelu, jonka tavoitteena on tukea lajitekniikan ja -taitojen oppimista sekä edistää taitoluistelussa vaadittavien fyysisten ominaisuuksien kehittymistä. Painopiste oheisharjoittelussa on ketteryys- ja koordinaatioharjoittelussa, kehonhallinnassa, kehon linjauksien opettelussa ja liikkuvuuden lisäämisessä.

Tanssissa tavoitteena on oppia baletin perusteet sekä innostaa lapsia musiikin ilmaisuun lapsen luovuutta tukevien harjoitteiden avulla. Yksi osa harjoittelua on urheilijaksi kasvaminen ja omatoimisuuden lisääminen.

Ryhmän yleisten tavoitteiden lisäksi valmentaja ja urheilija asettavat yhdessä urheilijalle yksilöllisiä tavoitteita kerran vuodessa käytävässä kehityskeskustelussa.

Ryhmäinfo

  • 10 luistelijaa
  • 9-10 vuotiaita
  • Treenimäärä 12h/vko
  • Vastuuvalmentaja
  • Ryhmävastaava

Ryhmän pelisäännöt

  1. Keskitytään ja väistetään toisia jäällä.
  2. Ei kiusata tai syrjitä ketään.
  3. Kannustetaan, tsempataan ja kunnioitetaan toisiamme.